B R A N D I T

a minőségi informatikai szolgáltatás

Miért fontos a rendszerünk teljes átvizsgálása?

A cégvezetők nagytöbbsége, csak az elvégzett audit után szembesülnek azzal a ténnyel, hogy informatikai rendszerük mennyire sebezhető. Sokszor derül ki, hogy cégük rendszer és adatbiztonsága mennyire hiányos. Számos alkalommal találkoztunk már nem futó mentési protokollokkal, hibás RAID tömbökkel. Ilyenkor derül ki hogy a cég adata (több éves munkájuk) egy hajszálon lóg. 

A munkaállomások esetében pedig rendszeres jelenség olyan progtamok, trójai alkalmazások jelenléte, melyekkel a rendszer lényegében kiszolgáltatott “zombi” gépként működik, lehővé téve a gép kártéykony felhasználását, és a céges sensitive adatok kiszivárgását. 

Auditunk eredménye mellé, komplex megoldási javaslaotot teszünk le ügyfeleinknek a rendszer biztonságos üzemeltetésére. 

Mit nyújtunk? 

Egy teljes a rendszer minden eléemre kiterjedő komplex felmérést, mely során a cég teljes informatikai rendszerét átvilágítjuk, kezdve a hálózati eszközök tényleges átviteli sebességétől, a hardverek kondíciós állapotán át a szoftverek listáján keresztül, a felhasználó profilok komplett elemzéséig. 

 A felmérés végén átadunk a megrendelőmek egy kockázat elemzést, és egy rendszerterv javaslatot, melynek segítségével a cégvezetők teljes rálátást nyernek az informatikai rendszerük aktuális és elvárható állapotáról. 

 Sajnos egyre gyakoribb jelenség, hogy a rendszereket nem csak külső irányból kell megóvni, hanem a belülről jövő felhasználó oldali “incidensektől” is óvni kell. Sokszor forintálisan meg se tudja határozni a cégvezető, hogy egy-egy belős ügyféllista, vagy beszállitói jegyzék milyen értéket is képvisel. 

 Ha felkeltettük érdekődését, kérjük keressen minket bizalommal.